Kafić i radionica Zvuci Srca

Kafić i radionicu “Zvuci srca” čini tim od 33 kolega, od čega je nas 26 sa smetnjama u razvoju i svi smo mi različitog obrazovanja, starosti, pola, individualnih radnih kapaciteta i veština. I upravo susret svih tih različitosti čini nas dinamičnim entitetom podložnim kontinuiranim promenama, progresu ali i regresu.

Za nas kažu da smo jedinstveni, a mi kažemo da se vodimo čistim emocijama i da smo okupljeni oko istog interesa i cilja koji treba ostvariti.

U kontekstu obavljanja radnih zadataka kod osoba sa smetnjama u razvoju – jako je važno ne diviti se invaliditetu, ali ga istovremeno i nezanemarivati.

Naš cilj je da ni jedan čovek ne ostane usamljen i sam, a aktivnim uključivanjem i promocijom radnih kompetencija i mogućnosti mladih sa smetnjama u razvoju, direktno utičemo na povećanje njihove vidljivosti i uključenosti u zajednicu u kojoj žive.

Naš radni prostor čine tri celine koje prate sama zanimanja zaposlenih i to na sledeći način:

Kafić: šanker i konobar
Radionica: radnik na presi za sublimacionu štampu na tekstilu i keramici, pomoćni radnik krojač, ilustrator i autor motiva za naše proizvode, paker
Prodavnica: prodavac

Dinamika našeg radnog prostora omogućava mladima sa smetnjama u razvoju da razviju različite radne kompetencije koje im omogućavaju konkurentnost na tržištu rada.

Kako možete da nas podržite

Ve proizvode u našoj radionici proizveli su mladi sa smetnjama u razvoju. Ilustracije i tekst predstavljaju njihov doživljaj sveta koji ih okružuje. Spontanost i iskrenost u izražavanju su osnovne karakteristike njihovih radova.

Kupovinom naših proizvoda činite da ovaj svet postane mesto po meri svakog od nas, podržavate radno angažovanje mladih sa smetnjama u razvoju i omogućavate njegovu održivost.

 

Usluge koje nudimo u našoj radionici i kafiću:
Iznajmljivanje prostora za seminare, sastanke, proslave…

Uslužno štampanje na šoljama, majicama, cegerima, olovkama i beževima.
Izrada ilustracija na zadatu temu i štampa istih.